PROGRAM SPOTKANIA
09.00 – 10.00 przyjazd uczestników
10.00 – 10.15 Powitanie uczestników – w szczególności nowych osób
1. Warsztat pszczelarski – Michał Morelowski oraz Ewa Kierach i Emil Maciąg
A. Budowa ula (demonstracja na przykładzie prawdziwego ula filmowana i rzucana na ekran)
B. Biologia pszczoły
C. ApiBiofarma i Apifarma – wyroby dla pszczół - 10.15 – 11.15
2. Przechowalnictwo i trwałość
A. Maciej Łoś – Przedłużenie trwałości produktów spożywczych na przykładzie pierogów - ITM jako miejsce badań nad zastosowaniem ProBio Emów w przechowalnictwie – 11.15 – 11.40
B. Film na temat przechowalnictwa warzyw i rozmowa Jarosława Janowskiego z Piotrem Krajewskim – bohaterem filmu – 11.40 – 11.55
C. Mirosław Serafinowicz – Jak przechowywać warzywa i owoce z działki – 11.55 – 12.20
D. Piotr Gościło – Przygotowanie do zimy terenu i pola pod sad z uwzględnieniem probiotechnologii – 12.20 – 13.00
Przerwa obiadowa
3. Probiotyki w chowie zwierząt - Em15
Michał Fedosz - Probiotyki w chowie koni – 13.15 – 13.45
4. Wyroby probiotyczne dla zdrowia ludzi
Władysława Skuriat (Centrum Mikroorganizmów – Ścinawa)– Jak prezentować wyroby i jak o tym opowiadać ludziom – 13.45 – 14.15
5. Kosmetyki z ProBio Emami
A. Kinga Lewicka – Algi i kosmetyki z ProBio Emami – 14.15 – 14.45
B. Izabela i Jarosław Jaglarz, VILAMALI - Nasze mydła- ich skład i działanie. Propozycje zmian zainspirowane trendami na zachodnioeuropejskim rynku kosmetyków naturalnych” - 14.45 – 15.15
5. Ekonomia a probiotechnologia
Michał Morelowski - Ekonomiczne aspekty stosowania probiotechnologii – 14.45 – 15.20
15.20 – 16.00 Pytania i dyskusje. Zakończenie spotkania.
Mapa szkoleń, spotkań